SIIPO YLEISURHEILUN HARJOITUSTOIMINTA

SiiPon yleisurheiluharjoituksissa opitaan yleisurheilun lajitaitoja monipuolisten harjoitusten avulla. Toimintaan kuuluu eri ikäryhmien ohjaus- ja valmennustoiminta aina 3 -vuotiaista lapsista vanhempiin ikäluokkiin. Toiminta  on jaettu liikuntaleikkikouluun, yleisurheilukouluun ja nuorten valmennusryhmiin. 

Harjoituksia pidetään kesäisin Ahmon yleisurheilukentällä ja talvisin koulujen liikuntasaleissa. Harjoitustoiminta pyörii kaikissa ryhmissä koulutettujen ohjaajien ja valmentajien johdolla.


LIIKUNTALEIKKIKOULU 4-6V

Liikuntaleikkikoulussa leikitään liikunnallisia leikkejä ja tehdään monipuolisia harjoitteita yleisurheiluun liittyen. (heitot, hypyt ja juoksu).  Tavoitteena on kehittää monipuolisesti lasten perusliikuntataitoja ennen varsinaisten lajitaitojen opettelua. Liikuntaleikkikouluryhmät harjoittelevat kerran viikossa.

POP- liikuntaleikkikoulu 4-6 -vuotiaille "Termiitit"


YLEISURHEILUKOULUT 7-12V

7-8V yleisurheilukoulussa opetellaan yleisurheilun eri lajeja leikinomaisesti. Ryhmässä harjoitellaan eri yleisurheilulajien perustekniikoita ja keskitytään perusliikkumisen, kehonhallinnan ja motorististen taitojen kehittämiseen. Tavoitteena on myös innostaa ja ohjata lapsia liikunnan avulla terveisiin elämäntapoihin. 7-8 vuotiaiden yleisurheilukouluryhmät harjoittelevat ulkokaudella kaksi kertaa viikossa.

SiiPo yleisurheilukoulu 7-8 -vuotiaille "Salamat"

9-11(12)V yleisurheilukoulussa käydään läpi koko yleisurheilun lajikirjo ja kehitetään monipuolisesti yleisurheilussa tarvittavia ominaisuuksia ja taitoja. Ryhmässä syvennytään jo enemmän lajitekniikoihin ja harjoitukset ovat "Salamat" ryhmää vaativampia ja tavoitteellisempia. Ryhmässä harjoittelevia kannustetaan myös osallistumaan kilpailuihin. Harjoituksiin säännöllisesti osallistuminen on myös toivottavaa. 9-11 vuotiaiden yleisurheilukouluryhmät harjoittelevat ulkokaudella kaksi kertaa viikossa.

SiiPo yleisurheilukoulu 9-11 -vuotiaille "Meteoriitit"
 

YLI 12 -VUOTIAIDEN HARJOITUSRYHMÄT

Nuorisovalmennusryhmissä harjoitellaan monipuolisesti eri yleisurheilulajeja sekä yleisurheiluun liittyviä taitoja ja siinä tarvittavia ominaisuuksia. Ryhmässä harjoitellaan tavoitteellisesti ja omien tulosten parantamisen ohella myös kilpailuihin osallistuminen on tavoitteena. Koska harjoittelu on tavoitteellista, on säännöllinen harjoituksiin osallistuminen edellytys ryhmissä harjoitteleville. Nuorisovalmennusryhmät harjoittelevat ohjatusti 2-3 kertaa viikossa.

Yli 12 -vuotiaiden harjoitusryhmä "Sisut"


Lisätietoja ryhmistä ja yhteyshenkilöistä klikkaamalla em. ryhmien linkkejä.


Yleisurheilutoimintaan tutustuminen

Yleisurheiluharrastusta voit kokeilla 2 kertaa maksutta (omalla vastuulla. Koskee ensikertaa lajia kokeilevia).
Tämän jälkeen harjoituksiin osallistuminen edellyttää Siipon jäseneksi liittymistä sekä harjoitusryhmä kohtaisen kausimaksun suorittamista.  (Myös kilpailuihin osallistuminen SiiPolaisena edellyttää jäsenmaksun maksamista.)

Jäseneksi liittymisestä ja maksuista lisätietoa jäseneksi liittyminen sivulta.

Harjoitusryhmien vapaista paikoista voit tiedustella ryhmien vastuuohjaajilta.